Recept: Lasagne med tomattapenade

Kultur och Nöje2016-01-11 08:00

1 förpackning majskorn (à 340 g)

3 morötter

1 msk olja

390 g krossade tomater (med vitlök)

500 g passerade tomater

2 dl vatten

1 dl tapenade (av soltorkade tomater)

salt och peppar

cirka 15 lasagneplattor

4 dl ostsås (gärna pastasåsen fyra ostar)

1/2 isbergssallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Låt majsen rinna av. Skala och riv morötterna fint.

Fräs morötterna någon minut i oljan i en gryta.

Rör ner krossade och passerade tomater och vatten. Låt det koka cirka fem minuter på svag värme.

Rör ner tapenade och smaka av med salt och peppar.

Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form.

Varva lasagneplattor med tomatsås och majs. Häll ut hälften av ostsåsen på ett lager i mitten. Toppa med tomatsås och resten av ostsåsen.

Grädda lasagnen mitt i ugnen 30 minuter.

Servera lasagnen med sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!