400 g fiskfilé
3-4 morötter
1 palsternacka
1 gul eller röd lök
1 purjolök
2 msk smör
1 l fiskbuljong (2 tärningar eller fiskfond)
2 msk vetemjöl - gärna idealmjöl
1 lagerblad
kryddor efter smak, t ex 1 tsk curry, persilja, dill eller fänkål
Gör så här:
Djupfryst fisk tinas, färska filéer sköljs.
Skär dem i bitar, inte för små, lagom för soppan.
Koka upp buljongen - vattnet och buljongtärningarna.
Skala och grovriv morötterna och palsternackan.
Finhacka löken. Skölj och skiva purjolöken.
Fräs lök och rotfrukter tillsammans med lite smör i botten av en gryta stor nog för soppan. Rör om och låt dem inte få för mycket färg.
Strö över mjölet och späd långsamt med buljongen under omrörning, låt koka upp. Tillsätt kryddor.
Lägg i fisken och sjud under lock några minuter men låt inte fisken koka sönder.
Klipp gärna i dill eller persilja. Smaka av med kryddorna.