Recept: Lax i het sås

Kultur och Nöje2016-12-30 08:00

600 g skinn- och benfri laxfilé

1 citron (färskpressad juice)

1/2 citron (finrivet skal)

1 gul lök

1 fänkål (à 300 g)

500 g krossade tomater

2 msk konc grönsaksfond

1 1/2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)

1 1/2 dl gröna oliver (gärna fyllda med vitlök)

olja

1 tsk socker

salt och peppar

Gör så här:

Skär laxen i 4-5 cm stora bitar. Lägg på en tallrik och pressa över citronjuice.

Skala och finhacka löken. Halvera och skär fänkålen i skivor.

Fräs lök och fänkål fyra till fem minuter i olja.

Tillsätt tomater, fond, chili och socker.

Lägg i laxen med juicen, oliverna och citronskalet.

Lägg på ett lock och sjud fem till tio minuter tills laxen är färdig. Smaka av med salt. Servera med ris eller pasta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!