600 g skinn- och benfri laxfilé
1 citron (färskpressad juice)
1/2 citron (finrivet skal)
1 gul lök
1 fänkål (à 300 g)
500 g krossade tomater
2 msk konc grönsaksfond
1 1/2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)
1 1/2 dl gröna oliver (gärna fyllda med vitlök)
olja
1 tsk socker
salt och peppar
Gör så här:
Skär laxen i 4-5 cm stora bitar. Lägg på en tallrik och pressa över citronjuice.
Skala och finhacka löken. Halvera och skär fänkålen i skivor.
Fräs lök och fänkål fyra till fem minuter i olja.
Tillsätt tomater, fond, chili och socker.
Lägg i laxen med juicen, oliverna och citronskalet.
Lägg på ett lock och sjud fem till tio minuter tills laxen är färdig. Smaka av med salt. Servera med ris eller pasta.