600 g laxfilé (mittbit)
2 dl couscous
200 g körsbärstomater
4 salladslökar
1 citron
8 sardellfiléer
flingsalt
nymalen svartpeppar
8 ark aluminiumfolie (25 x 25 cm)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort ev ben från filén och skär bort skinnet. Skär i fyra lika stora portionsbitar (för 4 port).
Lägg ut dubbla folieark och fördela couscousen över.
Halvera tomaterna och strimla löken. Lägg hälften av det på couscousen. Låt snittytan på tomaterna vara nedåt.
Kläm över hälften av citronjuicen och tillsätt 1 1/2 msk vatten i varje paket.
Lägg på laxbitarna och toppa med resten av grönsakerna och sardellerna.
Kläm över resten av citronjuicen och salta och peppra generöst. Förslut paketen väl och lägg i en ugnsform.
Tillaga i ugnen cirka 25 minuter. Låt var och en öppna paketet på tallriken.