Recept: Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Kultur och Nöje2016-04-13 08:00

2 dl råris

1 msk olivolja

250 g broccoli i mindre bitar

200 g svartkål eller pak choi i mindre bitar

3 salladslökar, strimlade

salt

500 g laxfilé utan skinn

Ingefärsdressing:

1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft

1 msk finriven färsk ingefära

1 msk ketjap manis eller ljus soja

2 tsk rörsocker

0,5 dl vatten

Gör så här:

Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli, svartkål och salladslök hastigt, salta.

Skär laxen i stora kuber eller portionsbitar och salta.

Stek fisken runt om i het panna till fin stekyta men behåll en rå kärna.

Vänd ihop riset med grönsakerna och lägg upp på ett serveringsfat.

Toppa med laxen och ringla dressingen över fisken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!