4 portionsbitar laxfilé
4 port ris eller annat gryn
salt och peppar
4 msk sesamfrön
2 msk olja
Marinerade grönsaker
1/2 blomkålshuvud
1 gurka
1 lime
3 msk japansk soja
1 1/2 msk honung
1 msk olja
Gör så här:
Tina laxen.
Sätt ugnen på 150 grader
Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
Dela laxen i halvor. Salta och peppra.
Häll sesamfröna på en tallrik och vänd laxen i dessa så att fröna täcker bitarna. Bryn dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg.
Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.
Marinerade grönsaker: Koka upp en kastrull med saltat vatten. Dela blomkålen i små buketter och koka dem 4-5 minuter eller tills de är mjuka.
Låt blomkålen rinna av i ett durkslag.
Skär gurkan i tärningar. Dela limen i halvor och pressa ur saften i en skål. Blanda limesaften med soja, honung och oljan. Vänd ner gurkan och blomkålen.
Servera de marinerade grönsakerna med ris och lax.