Recept: Laxnuggets med marinerade grönsaker

Kultur och Nöje2016-11-29 08:00

4 portionsbitar laxfilé

4 port ris eller annat gryn

salt och peppar

4 msk sesamfrön

2 msk olja

Marinerade grönsaker

1/2 blomkålshuvud

1 gurka

1 lime

3 msk japansk soja

1 1/2 msk honung

1 msk olja

Gör så här:

Tina laxen.

Sätt ugnen på 150 grader

Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.

Dela laxen i halvor. Salta och peppra.

Häll sesamfröna på en tallrik och vänd laxen i dessa så att fröna täcker bitarna. Bryn dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg.

Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.

Marinerade grönsaker: Koka upp en kastrull med saltat vatten. Dela blomkålen i små buketter och koka dem 4-5 minuter eller tills de är mjuka.

Låt blomkålen rinna av i ett durkslag.

Skär gurkan i tärningar. Dela limen i halvor och pressa ur saften i en skål. Blanda limesaften med soja, honung och oljan. Vänd ner gurkan och blomkålen.

Servera de marinerade grönsakerna med ris och lax.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!