Recept: Laxnuggets med sojadipp

Kultur och Nöje2016-04-28 08:00

4 port ris (eller annat gryn)

Nuggets

4 portionsbitar laxfilé

1/2 tsk salt

2 krm peppar

4 msk ströbröd

2 msk sesamfrön

2 msk olja

Grönsaker och dipp

1/2 gurka

1/2 knippe rädisor

1 lime

3 msk japansk soja

1/2 msk honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Ris: Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.

Laxnuggets: Dela laxen i halvor. Salta och peppra bitarna.

Häll ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vänd laxbitarna i ströbrödsblandningen så att det täcker bitarna. Bryn dem i olja i en stekpanna tills de får fin färg.

Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.

Grönsaker och dipp: Skär gurkan i stavar. Dela rädisorna i halvor. Dela limen i halvor och pressa ur saften i en skål.

Blanda limesaften med soja och honung till en dipp.

Servera laxen med ris, grönsaker och dipp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!