4 port ris (eller annat gryn)
Nuggets
4 portionsbitar laxfilé
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 msk ströbröd
2 msk sesamfrön
2 msk olja
Grönsaker och dipp
1/2 gurka
1/2 knippe rädisor
1 lime
3 msk japansk soja
1/2 msk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Ris: Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
Laxnuggets: Dela laxen i halvor. Salta och peppra bitarna.
Häll ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vänd laxbitarna i ströbrödsblandningen så att det täcker bitarna. Bryn dem i olja i en stekpanna tills de får fin färg.
Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.
Grönsaker och dipp: Skär gurkan i stavar. Dela rädisorna i halvor. Dela limen i halvor och pressa ur saften i en skål.
Blanda limesaften med soja och honung till en dipp.
Servera laxen med ris, grönsaker och dipp.