Recept: Laxpudding med jordärtskocka

Kultur och Nöje2016-03-17 08:00

1 msk smör

800 g tunt skivad potatis

400 g rimmad lax i skivor

400 g tunt skivad jordärtskocka

1 skivad gul lök

1 dl hackad dill

2 ägg

4 dl mjölk

0,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

0,5 dl finklippt dill

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra en ugnsfast form.

Varva potatis, lax, skalad jordärtskocka, lök och dill i formen.

Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.

Slå blandningen över formen och skaka lätt så att blandningen fördelas jämnt.

Grädda puddingen i ugnen cirka 30 minuter.

Strö eventuellt över lite finklippt dill innan servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!