Recept: Limefilé

Kultur och Nöje2016-02-12 08:00

ca 600 g fläskfilé

1 tsk salt

smör

1 dl vatten

2 dl crème fraiche

2 msk kalvfond

0.5-1 tsk sambal oelek

1 tsk soja

1 msk honung

1 st lime

Gör så här:

Putsa fläskfilén. Skär i cirka 1–2 cm tjocka bitar.

Hetta upp en stekpanna med smör.

Stek fläskfiléskivorna i smöret, ett par minuter på varje sida så att det får fin färg. Salta.

Stek köttet i omgångar, särskilt om du gör dubbel mängd, så det inte blir för mycket kött i stekpannan på en gång (så att köttet blir kokt).

Lägg över det stekta köttet på ett fat.

Under tiden du steker köttet förbered gärna såsen: Skär limefrukt på mitten och pressa ur saften.

Blanda i stekpannan: pressad lime, vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja och honung. Använd en vanlig handvisp.

Vispa tills det kokar upp. Lägg sedan i köttet och låt småkoka cirka 5-8 minuter.

Servera med ris och en sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!