ca 600 g fläskfilé
1 tsk salt
smör
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
0.5-1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 msk honung
1 st lime
Gör så här:
Putsa fläskfilén. Skär i cirka 1–2 cm tjocka bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek fläskfiléskivorna i smöret, ett par minuter på varje sida så att det får fin färg. Salta.
Stek köttet i omgångar, särskilt om du gör dubbel mängd, så det inte blir för mycket kött i stekpannan på en gång (så att köttet blir kokt).
Lägg över det stekta köttet på ett fat.
Under tiden du steker köttet förbered gärna såsen: Skär limefrukt på mitten och pressa ur saften.
Blanda i stekpannan: pressad lime, vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja och honung. Använd en vanlig handvisp.
Vispa tills det kokar upp. Lägg sedan i köttet och låt småkoka cirka 5-8 minuter.
Servera med ris och en sallad.