1 kg potatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
LINSBIFFAR:
1 paket kokta röda linser (290 g), avsköljda
2 dl rivna morötter
1.5 dl riven ost
1 riven gul lök
1 dl ströbröd
1 ägg
1 dl hackad basilika eller oregano
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
TILL SERVERING:
rucola
sweet chilisås blandad med yoghurt
Gör så här:
Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Linsbiffar:
Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämn smet och forma till små biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene, 2–3 min per sida.
Servera biffarna med klyftpotatis, rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.