Recept: Linsbiffar med klyftpotatis

Kultur och Nöje2016-11-08 08:00

1 kg potatis

1 msk olivolja

1 tsk salt

LINSBIFFAR:

1 paket kokta röda linser (290 g), avsköljda

2 dl rivna morötter

1.5 dl riven ost

1 riven gul lök

1 dl ströbröd

1 ägg

1 dl hackad basilika eller oregano

1 riven vitlöksklyfta

1 tsk salt

2 krm cayennepeppar

TILL SERVERING:

rucola

sweet chilisås blandad med yoghurt

Gör så här:

Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Linsbiffar:

Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämn smet och forma till små biffar.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene, 2–3 min per sida.

Servera biffarna med klyftpotatis, rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!