1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
250 g champinjoner
150 g fetaost
2 ägg
2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja
Ajvarkvarg
2 dl kvarg (0,1 %)
1/2 dl ajvar relish
salt och peppar
Grönsaker
4 morötter
1 silverlök
2 tomater
1 hjärtsallad
Till servering
4 skivor levainbröd
Gör så här:
Burgare: Häll linserna i en sil, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av. Ansa och skär svampen i bitar. Bryt osten i bitar.
Mixa ihop ägg, ströbröd, svamp, ost, salt, peppar och chiliflakes i en matberedare till en slät smet. Häll smeten i en bunke. Hacka persiljan. Blanda ner den och linserna i smeten. Forma till 8 burgare.
Stek burgarna i olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.
Ajvarkvarg: Blanda kvargen med ajvar, smaksätt med salt och peppar.
Grönsaker: Skala morötterna och skär dem i stavar. Skala löken, skiva den och tomaterna. Ansa och lossa salladsbladen.
Till servering: Rosta eller värm brödet i stekpanna. Servera linsburgarna med brödet, grönsakerna och ajvarkvargen.