Recept: Linsburgare med ajvarkvarg

Foto: Fotograf saknas!

Kultur och Nöje2016-01-25 08:00

1 förp kokta gröna linser (à 380 g)

250 g champinjoner

150 g fetaost

2 ägg

2 dl ströbröd

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 krm chiliflakes

1/2 kruka persilja

1 msk olivolja

Ajvarkvarg

2 dl kvarg (0,1 %)

1/2 dl ajvar relish

salt och peppar

Grönsaker

4 morötter

1 silverlök

2 tomater

1 hjärtsallad

Till servering

4 skivor levainbröd

Gör så här:

Burgare: Häll linserna i en sil, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av. Ansa och skär svampen i bitar. Bryt osten i bitar.

Mixa ihop ägg, ströbröd, svamp, ost, salt, peppar och chiliflakes i en matberedare till en slät smet. Häll smeten i en bunke. Hacka persiljan. Blanda ner den och linserna i smeten. Forma till 8 burgare.

Stek burgarna i olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.

Ajvarkvarg: Blanda kvargen med ajvar, smaksätt med salt och peppar.

Grönsaker: Skala morötterna och skär dem i stavar. Skala löken, skiva den och tomaterna. Ansa och lossa salladsbladen.

Till servering: Rosta eller värm brödet i stekpanna. Servera linsburgarna med brödet, grönsakerna och ajvarkvargen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!