Recept: Linsgryta med aubergine

Kultur och Nöje2016-03-18 08:00

3 dl ris

1 aubergine, tärnad (ca 250 g)

2 morötter, tärnade

1 gul lök, hackad

1 msk olivolja

2 tsk curry

2 tsk malen ingefära

2 tsk malen koriander

400 ml kokosmjölk

400 g krossade tomater

2 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl kokta gröna linser, väl avrunna

salt

lite cayennepeppar

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Stek aubergine, morot och lök i olja cirka fem minuter, rör då och då.

Pudra över curry, ingefära och koriander.

Häll i kokosmjölk, krossade tomater och vatten.

Lägg i buljongtärningen. Låt småputtra cirka tio minuter.

Tillsätt linserna.

Smaka av med salt och peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!