Recept: Löktarte med sardeller

Kultur och Nöje2016-09-01 08:00

(10 bufféportioner)

6 gula lökar

4 msk olivolja

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad rosmarin

1 tsk strösocker

3 krm salt

2 krm peppar

1 rulle kyld smördeg (ca 250 g)

2 dl skivade kärnfria svarta oliver

1 burk avrunna sardeller (i olja à 80 g)

Gör så här:

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Skala och skiva löken tunt.

Fräs löken i oljan på låg värme i en stekpanna cirka 15 minuter tills den är mjuk.

Blanda ner timjan, rosmarin och socker. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.

Sätt ugnen på 225 grader.

Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och skär i 20 bitar. Fördela löken på bitarna.

Strö över oliver och sardeller.

Ställ in plåten i mitten av ugnen 10–15 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!