1 röd paprika
2 kokta majskolvar
3 stjälkar stjälkselleri
240 g kryddkorv (anchochili & citron)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1/2 tsk chilipulver
360 g kräftstjärtar i lake
1/2 kruka persilja
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika, majs, selleri och korv i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs grönsakerna och korven i oljan i en stor gryta. Häll i buljongen och tomatkrosset.
Koka cirka fem minuter. Red sedan av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten.
Smaka av grytan med salt, peppar och chilipulver.
Låt kräftorna rinna av och vänd ner dem, men låt dem inte koka.
Hacka persiljan och strö över grytan. Servera med riset.