4 port ris (gärna jasmin)
Sås
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung eller strösocker
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
Grönsaker
2 tsk sambal oelek
1 lime
1 msk olja
salt
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
250 g pak choi
Kött
cirka 500 g lövbiff
1 msk olja
1 msk sesamfrön
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen 3-5 minuter under omrörning.
Grönsaker: Blanda sambal oelek, pressad limesaft och olja i en skål (som grönsakerna får plats i).
Smaka av med salt.
Ansa selleri, strimla den och pak choi.
Vänd ner grönsakerna.
Kött: Strimla köttet.
Stek köttet i oljan i omgångar i en het stekpanna tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter. Strö sesamfrön på köttet.
Servera köttet med ris och grönsaker.