Recept: Lövbiff teriyaki med pakchoi och lime

Kultur och Nöje2016-01-09 08:00

4 port ris (gärna jasmin)

Sås

1 dl japansk soja

1/2 dl vatten

1/2 dl honung eller strösocker

1 msk riven färsk ingefära

1 vitlöksklyfta

1 tsk majsstärkelse

Grönsaker

2 tsk sambal oelek

1 lime

1 msk olja

salt

1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)

250 g pak choi

Kött

cirka 500 g lövbiff

1 msk olja

1 msk sesamfrön

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen 3-5 minuter under omrörning.

Grönsaker: Blanda sambal oelek, pressad limesaft och olja i en skål (som grönsakerna får plats i).

Smaka av med salt.

Ansa selleri, strimla den och pak choi.

Vänd ner grönsakerna.

Kött: Strimla köttet.

Stek köttet i oljan i omgångar i en het stekpanna tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter. Strö sesamfrön på köttet.

Servera köttet med ris och grönsaker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!