1 liter grönsaksbuljong
2,5 dl mandelmjöl
2 dl fint riven parmesan
1,5 dl ströbröd
1 gul lök, finhackad
50 g grönkål, finhackad
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
0.5 g saffran
3 ägg
2 msk olja till stekning
Gör så här:
Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke.
Rör ut saffranet med en matsked av buljongen i en skål.
Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt.
Forma cirka 20 bollar med blöta händer.
Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6–8 min.
Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.