Recept: Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Kultur och Nöje2016-12-09 08:00

1 liter grönsaksbuljong

2,5 dl mandelmjöl

2 dl fint riven parmesan

1,5 dl ströbröd

1 gul lök, finhackad

50 g grönkål, finhackad

0,5 tsk salt

2 krm svartpeppar

0.5 g saffran

3 ägg

2 msk olja till stekning

Gör så här:

Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke.

Rör ut saffranet med en matsked av buljongen i en skål.

Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt.

Forma cirka 20 bollar med blöta händer.

Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6–8 min.

Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!