Recept: Marinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Kultur och Nöje2016-11-26 08:00

600 g fläskytterfilé

1 tsk grovmalen svartpeppar

MARINAD:

2 dl oliver

1 dl vitt vin

1 dl olivolja

1 dl hackad färsk oregano

2 skivade vitlöksklyftor

KRONÄRSTKOCKSRÖRA:

390 g kronärtskockshjärtan, på burk

200 g naturell färskost

0.5 citron, finrivet skal

1 dl hackad färsk basilika

salt

svartpeppar

Gör så här:

Rubba köttet med svartpeppar. Stick i en stektermometer och stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 68 grader, cirka 30 minuter.

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Pressa ur luften och knyt ihop påsen. Låt marinera i kylskåpet cirka 30 minuter, gärna längre.

Hacka väl avrunna kronärtskockshjärtan grovt och blanda med färskost, citronskal (endast det gula) och basilika. Smaka av med salt och peppar.

Skär köttet tunt innan servering och servera med kronärtskocksröran.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!