600 g fläskytterfilé
1 tsk grovmalen svartpeppar
MARINAD:
2 dl oliver
1 dl vitt vin
1 dl olivolja
1 dl hackad färsk oregano
2 skivade vitlöksklyftor
KRONÄRSTKOCKSRÖRA:
390 g kronärtskockshjärtan, på burk
200 g naturell färskost
0.5 citron, finrivet skal
1 dl hackad färsk basilika
salt
svartpeppar
Gör så här:
Rubba köttet med svartpeppar. Stick i en stektermometer och stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 68 grader, cirka 30 minuter.
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Pressa ur luften och knyt ihop påsen. Låt marinera i kylskåpet cirka 30 minuter, gärna längre.
Hacka väl avrunna kronärtskockshjärtan grovt och blanda med färskost, citronskal (endast det gula) och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Skär köttet tunt innan servering och servera med kronärtskocksröran.