Recept: Marockansk kyckling med mandel

Kultur och Nöje2016-10-22 08:00

4 kycklingklubbor eller 8 kycklingben

5 torkade aprikoser

1 dl sultanrussin

1 msk Ras el hanout (Marockansk kryddblandning)

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 citron

1 gul lök

1 zucchini

2 msk smält smör

1 dl vatten

RAS EL HANOUT

2 msk mald ingefära, 2 msk gurkmeja, 2 msk malen kanel, 2 msk malen kardemumma, 2 msk mald koriander, 2 msk malen kryddpeppar, 2 paket saffran, 2 tsk mald muskotnöt, 2 tsk malen kryddnejlika

TILL SERVERING

50 g flagad mandel

3 dl couscous

Sätt ugnen på 225 grader. Halvera aprikoserna och blötlägg tillsammans med russinen ca 10 min. Lägg kycklingen i en ugnsform och blanda väl med kryddblandningen, salt, nymalen svartpeppar samt finrivet skal och pressad saft av citronen.

Skär löken i klyftor och zucchinin i stavar.

Fördela runt om kycklingen och strö över de avrunna aprikoserna och russinen.

Häll vattnet i formen och ringla smält smör ovanpå.

Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Öppna ugnen då och då och vänd på kycklingbitarna.

Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin gyllene färg. Strö dem över kycklingen och servera med couscous,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!