4 kycklingklubbor eller 8 kycklingben
5 torkade aprikoser
1 dl sultanrussin
1 msk Ras el hanout (Marockansk kryddblandning)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 citron
1 gul lök
1 zucchini
2 msk smält smör
1 dl vatten
RAS EL HANOUT
2 msk mald ingefära, 2 msk gurkmeja, 2 msk malen kanel, 2 msk malen kardemumma, 2 msk mald koriander, 2 msk malen kryddpeppar, 2 paket saffran, 2 tsk mald muskotnöt, 2 tsk malen kryddnejlika
TILL SERVERING
50 g flagad mandel
3 dl couscous
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera aprikoserna och blötlägg tillsammans med russinen ca 10 min. Lägg kycklingen i en ugnsform och blanda väl med kryddblandningen, salt, nymalen svartpeppar samt finrivet skal och pressad saft av citronen.
Skär löken i klyftor och zucchinin i stavar.
Fördela runt om kycklingen och strö över de avrunna aprikoserna och russinen.
Häll vattnet i formen och ringla smält smör ovanpå.
Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Öppna ugnen då och då och vänd på kycklingbitarna.
Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin gyllene färg. Strö dem över kycklingen och servera med couscous,