1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
1/2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
4 port ris eller annat gryn
1 förp cannellinibönor (à 380 g)
2 förp minichorizo (à 300 g)
1 tsk olja
1 citron
salt och peppar
65 g babyspenat
Gör så här:
Skala och skiva lök och vitlök, hacka rosmarinen. Fräs all lök och rosmarinen mjuk i olivoljan i en kastrull och tillsätt vinet. Låt koka upp, tillsätt tomaterna och sjud ca 15 minuter.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Stek korvarna i oljan i en stekpanna på medelvärme cirka 12 minuter.
Riv det yttersta skalet av citronen. Smaka av tomatsåsen med citronskal, salt och peppar och blanda ner bönorna.
Låt bönorna bli varma och servera med korven, riset och spenaten.