4,5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
200 g kylskåpskallt smör
Fyllning:
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
200 g hasselnötter
200 g mandel
100 g pumpakärnor
Servering:
vaniljglass eller vispad grädde
Gör så här:
Mät upp mjöl och socker i en skål. Skär smöret i tärningar.
Finfördela smöret i mjölblandningen med händerna eller i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut degen i en rund pajform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Ställ in i frysen medan nötfyllningen förbereds. Grädda därefter pajskalet i ugnen tio minuter.
Fyllning: Smält smör, socker, sirap och mjöl i en kastrull. Låt koka cirka 5 minuter. Hacka nötterna och mandeln grovt och vänd ner dem och fröna i kolasåsen. Häll kolafyllningen i pajskalet och grädda ytterligare tio minuter.
Servering: Låt kakan svalna minst 15 minuter och servera med vaniljglass eller en klick vispad grädde.