6 ägg
2 dl mjölk (3 procent)
2 dl finhackad babyspenat
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
rapsolja
500 g frysta tinade räkor (med skal)
4 salladslökar
3/4 dl färskost (av philadelphiatyp, gärna ört & pepparrot)
1 dl finskuren dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt spenat, salt och peppar.
Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och släta ut det i en stor ugnsform, cirka 40 x 25 cm (pappret ligger kvar bättre då). Pensla med olja. Häll i äggsmeten.
Grädda omeletten i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills den har stannat. Ta ut och låt svalna på papperet.
Stjälp upp omeletten på ett nytt bakplåtspapper så spenatsidan kommer nedåt. Dra försiktigt bort det översta papperet.
Skala räkorna och hacka dem grovt. Skiva salladslöken tunt.
Bred färskosten i ett tunt lager över omeletten. Strö över räkor, salladslök, dill och peppar. Rulla ihop. Förvara övertäckt i kylen.
Skär upp omeletten i skivor vid servering.