250 g risnudlar
400 g fast tofu
1 dl majsmjöl
rapsolja, att steka i
2 morötter
4 salladslökar
90 g böngroddar
Pad thai-sås:
2 vitlöksklyftor, rivna
2 stora lime, pressad saft
3 msk japansk soja
2 msk vatten
2 msk farinsocker
salt (eller fisksås), att smaka av med
Gör så här:
Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär tofun i 1 cm stora tärningar och vänd runt i majsmjölet.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Pad thai-sås: Häll alla ingredienser till såsen i en skål och rör om.
Skala och grovriv morötterna. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlar, morötter, salladslök och böngroddar cirka två minuter.
Tillsätt tofun och häll över såsen. Vänd runt och smaka av med salt eller fisksås. Servera med koriander och jordnötter och ev mer chili och lime.