Recept: Paella med chorizo och kyckling

Kultur och Nöje2016-01-30 08:00

400 g kycklinglårfilé

1 pkt chorizo à 300 g

1 dl olivolja

1 tsk salt

2 krm nymalen svartpeppar

1 gul lök , finhackad

2 vitlöksklyftor , finahckade

1 röd paprika

0,5 msk paprikapulver

1 pkt saffran (0,5 g)

4 dl paellaris

1 burk körsbärstomater (á 400 g), eller 1 ask körsbärstomater à 250 g

7 dl kokande vatten

3 msk kycklingfond

2 dl frysta ärtor eller

150 g frysta haricots verts

1 citron till servering

Gör så här:

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Skiva chorizon.

Stek tillsammans i olivolja i en paellapanna eller stor traktörpanna cirka tre minuter.

Krydda med salt och peppar.

Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran.

Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond.

Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.

Lägg ärtorna på toppen och lägg på locket.

Låt stå i tre minuter så ärtorna blir varma.

Servera med citronklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!