3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
200 g hackad spenat
4 ägg
smör (till stekning)
Fyllning
2 dl crème fraiche
200 g extralagrad herrgårdsost (gärna Arn stark)
1 vitlöksklyfta
2 skivor varmrökt lax (à ca 150 g)
Till servering
färsk bladspenat
Gör så här:
Pannkakor: Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken och blanda i den hackade spenaten. Vispa sedan i resten av mjölken samt äggen. Om du har tid, låt gärna smeten svälla i ca 30 min. Värm smöret i en stekpanna och grädda tunna pannkakor.
Fyllning: Blanda ihop crème fraiche, riven ost och pressad vitlök till en krämig oströra.
Lägg en klick ostkräm och lax i mitten av respektive pannkaka och rulla ihop. Strö eventuell överbliven ost över pannkakorna.
Till servering: Servera med färsk spenat.