Recept: Pannkakor med spenat och lax

Kultur och Nöje2016-12-17 08:00

3 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

4 dl mjölk

200 g hackad spenat

4 ägg

smör (till stekning)

Fyllning

2 dl crème fraiche

200 g extralagrad herrgårdsost (gärna Arn stark)

1 vitlöksklyfta

2 skivor varmrökt lax (à ca 150 g)

Till servering

färsk bladspenat

Gör så här:

Pannkakor: Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken och blanda i den hackade spenaten. Vispa sedan i resten av mjölken samt äggen. Om du har tid, låt gärna smeten svälla i ca 30 min. Värm smöret i en stekpanna och grädda tunna pannkakor.

Fyllning: Blanda ihop crème fraiche, riven ost och pressad vitlök till en krämig oströra.

Lägg en klick ostkräm och lax i mitten av respektive pannkaka och rulla ihop. Strö eventuell överbliven ost över pannkakorna.

Till servering: Servera med färsk spenat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!