Recept: Paprikasoppa

Kultur och Nöje2016-01-08 08:00

4 röda paprikor

1 röd peppar

1/2 purjolök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

1 msk olivolja

2 msk tomatpuré

1 l kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)

2 dl crème fraiche

salt och peppar

1 msk vitvinsvinäger

1/2 purjolök

1/2 kruka oregano

1 förp vita bönor (à 380 g)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela, kärna ur och strimla paprikor och chili.

Ansa och skiva purjolök, vitlök och morötter.

Bryn alla grönsaker i olivolja i en kastrull.

Tillsätt tomatpuré mot slutet och låt den fräsa med någon minut.

Häll på buljongen och koka cirka 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.

Mixa soppan helt slät i en mixer.

Häll tillbaka soppan i kastrullen.

Tillsätt crème fraiche och koka upp.

Smaka av med salt, peppar och vinäger.

Ansa och strimla purjolöken fint.

Hacka oregano och blanda med purjolök.

Skölj bönorna och låt dem rinna av.

Blanda ner lök och bönor i soppan vid serveringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!