12 lasagneplattor
100 g rökt skinka
200 g färskost
2 krm salt
1 tsk oregano
1 krm kajennpeppar
1 äggula
1 burk färdig tomatsås (à ca 370 g, t ex Napoli)
parmesanost eller rivosto
Till servering
gurksallad
krasse
färskbakat bröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp lättsaltat vatten i en rejäl kastrull, minst 5 liter (för 4 port). Lägg ner hälften av pastaplattorna och koka i fem minuter. Rör regelbundet och se till att plattorna inte fastnar i varandra.
Lyft ur plattorna och kyl dem i kallt vatten. Koka resten på samma sätt. Låt plattorna rinna av.
Grovhacka skinkan och blanda den med philadelphiaost, salt, oregano, kajennpeppar och äggula.
Lägg de kokta pastaplattorna, en och en, på arbetsbänken.
Klicka på ostblandningen i ena ändan av plattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem i en lättsmord ugnssäker form.
Häll över tomatsåsen och bre ut den med hjälp av en smörkniv. Sätt in i ugnen på mellersta falsen i cirka 15 minuter.
Lägg upp på tallrikar och strö över riven parmesan eller annan riven ost.
Till servering: Servera gärna med en fräsch gurksallad till.