Recept: Piccata på zucchini med sparris- och fänkålssallad

Kultur och Nöje2016-06-18 08:00

900 g fast potatis

Piccata

2 zucchini

salt och peppar

2 ägg

2 dl panko

1 dl riven parmesanost

1 dl vetemjöl

3 msk olja

Citronsmetana

rivet skal av 1 citron

2 dl smetana

Sallad

1/2 fänkål

250 g grön sparris

1 rödlök

1/2 kruka persilja

citronsaft

1 msk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Skala och koka potatisen.

Piccata: Ansa och skär zucchinin i skivor på snedden. Salt och peppra skivorna.

Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop. Blanda panko och parmesan på en tallrik. Häll ut mjölet på en tredje tallrik.

Doppa zucchiniskivorna först i mjölet sedan i äggen och sist i pankoblandningen. Stek dem i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen så att de håller sig varma.

Citronsmetana: Riv det yttersta skalet av citronen och blanda med smetanan. Smaka av med salt och peppar.

Sallad: Ansa och skär eller hyvla fänkålen och sparrisen så tunt som möjligt. Skala och skiva löken. Hacka persiljan. Blanda grönsakerna med pressad citron och olivolja.

Servera zucchinin med potatis, fänkålssallad och citronsmetana.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!