2 medelstora potatisar
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
ca 100 g skuren grönkål
12 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
1/2 citron
Till servering
löskokta ägghalvor
bröd
Gör så här:
Skala potatisen. Ansa och skölj purjolöken. Skala och skiva vitlöksklyftan. Skär potatisen och grönsakerna i bitar.
Fräs grönsakerna i oljan några minuter.
Tillsätt grönkålen och låt den smälta ner.
Häll i buljongen. Koka sakta 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.
Tillsätt grädden. Koka upp och mixa soppan slät med en stavmixer. Koka upp och smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Till servering: Servera soppan med bröd och gärna löskokta ägghalvor. Se i vår matskola hur du tillreder soppan.