Recept: Potatis- och purjolökssoppa med grönkål

Kultur och Nöje2016-11-30 08:00

2 medelstora potatisar

1/2 purjolök

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

ca 100 g skuren grönkål

12 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)

2 1/2 dl matlagningsgrädde

salt och svartpeppar

1/2 citron

Till servering

löskokta ägghalvor

bröd

Gör så här:

Skala potatisen. Ansa och skölj purjolöken. Skala och skiva vitlöksklyftan. Skär potatisen och grönsakerna i bitar.

Fräs grönsakerna i oljan några minuter.

Tillsätt grönkålen och låt den smälta ner.

Häll i buljongen. Koka sakta 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.

Tillsätt grädden. Koka upp och mixa soppan slät med en stavmixer. Koka upp och smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.

Till servering: Servera soppan med bröd och gärna löskokta ägghalvor. Se i vår matskola hur du tillreder soppan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!