Recept: Pulled chickenbreast i wrap med avocado och rödkålssallad

Kultur och Nöje2016-05-11 08:00

900 g kycklingfilé (400 g räcker till 4 wraps)

1,5 liter vatten

1 tsk salt

2 kycklingbuljongtärningar

4 stora tortillabröd

1 stor ätmogen avokado

Rödkålssallad:

5 dl tunt strimlad rödkål

0,5 granatäpple, kärnorna

1 syrligt grönt äpple, strimlat

1 morot, tunt strimlad

1 dl grovhackad koriander

1 lime, finrivet skal och saft

salt

Gör så här:

Lägg kycklingfiléer i en kastrull med vatten, salt och buljongtärningar. Koka cirka en timme.

Ta upp kycklingfiléerna och dra isär kycklingköttet med två gafflar till strimlor. Spar lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.

Blanda rödkål, granatäppelkärnor, äpple och morot med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.

Fördela salladen och kyckling på stekta tortillabröd och toppa med mosad avokado.

Wrapsen är lika goda med varm som kall kyckling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!