900 g kycklingfilé (400 g räcker till 4 wraps)
1,5 liter vatten
1 tsk salt
2 kycklingbuljongtärningar
4 stora tortillabröd
1 stor ätmogen avokado
Rödkålssallad:
5 dl tunt strimlad rödkål
0,5 granatäpple, kärnorna
1 syrligt grönt äpple, strimlat
1 morot, tunt strimlad
1 dl grovhackad koriander
1 lime, finrivet skal och saft
salt
Gör så här:
Lägg kycklingfiléer i en kastrull med vatten, salt och buljongtärningar. Koka cirka en timme.
Ta upp kycklingfiléerna och dra isär kycklingköttet med två gafflar till strimlor. Spar lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
Blanda rödkål, granatäppelkärnor, äpple och morot med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
Fördela salladen och kyckling på stekta tortillabröd och toppa med mosad avokado.
Wrapsen är lika goda med varm som kall kyckling.