600 g laxfilé i bit med skinn
MEXIKANSK LAXRUB:
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk rörsocker
1 msk malen spiskummin
0.5 msk malen koriander
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk salt
Limeyoghurt
2 dl yoghurt (10 procent)
1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mortla samman kryddorna och gnid in på laxen.
Lägg laxen på en stor bit aluminiumfolie och vik ihop till ett paket. Lägg på en plåt och stek mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Låt vila i paketet på en skärbräda cirka 10 minuter.Limeyoughurt: Blanda youghurten med, saft och finrivet skal från en lime.
Dra isär fiskköttet med en gaffel och fyll valfritt tacobröd med lax och servera med tillbehören.
Servering:Servera med limeyoghurt och gärna med en kryddig fruktsalsa, tortillabröd och halloumi.