2 dl quinoa tricolore
2 ägg
2 dl hirsflingor
0,5 purjolök
0,5 dl smör- och rapsolja
100 g riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 citrongräs
250 g keso
rivet skal och saft av 1 lime
3 betor, gärna blandade färger
salt
ärtskott
Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
Rör ihop ägg och 1 dl hirsflingor i en bunke och låt stå cirkaa 10 minuter.
Finstrimla purjolöken.
Fräs den mjuk i lite av smör- och rapsoljan.
Rör ner quinoa, purjolök och ost i äggblandningen. Smaka av med salt och peppar. Låt vila cirka 10 min.
Banka citrongräset och hacka det fint.
Blanda med cottage cheese och limeskal. Smaka av med salt.
Skala och skiva betorna så tunt som möjligt och krama ihop med limesaft och salt.
Forma åtta biffar av smeten. Vänd dem i hirsflingor. Stek dem frasiga, cirka 2 min på varje sida.
Servera varma med sallad och citrongräsröra. Garnera med ärtskott.