Recept: Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Kultur och Nöje2016-06-22 08:00

1 dl quinoa (3-4 dl kokt)

2 ägg

2 dl mandelmjöl

1.5 dl riven ost

0,5 dl ströbröd

0,5 gul lök, finhackad

1 msk japansk soja

1 tsk curry

0,5 tsk salt

olja att steka i

Limeyoghurt

2 dl matlagningsyoghurt

3 msk majonnäs

3 tsk pressad limesaft

örtsalt

Till servering

1 röd paprika

70 g sockerärter

100 g färsk vitkål eller spetskål (ca 4 dl strimlad)

1 liten rödlök

4 tortilla eller tunnbröd

Gör så här:

Skölj quinoan och lägg i en kastrull med 2 dl vatten. Koka under lock cirka 15 minuter.

Förbered grönsakerna till serveringen: Skär paprika, sockerärter, vitkål och rödlök i tunna strimlor.

Blanda ägg, mandelmjöl, ost, ströbröd, lök, soja, curry och salt. Tillsätt quinoan och rör till en jämn smet. Blanda med mer ströbröd om smeten känns för lös. Forma till runda bollar.

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek bollarna krispiga med fin färg, cirka 5 minuter.

Servera bollarna med grönsakerna och limeyoghurten i tortillabröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!