1 dl quinoa (3-4 dl kokt)
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1.5 dl riven ost
0,5 dl ströbröd
0,5 gul lök, finhackad
1 msk japansk soja
1 tsk curry
0,5 tsk salt
olja att steka i
Limeyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk majonnäs
3 tsk pressad limesaft
örtsalt
Till servering
1 röd paprika
70 g sockerärter
100 g färsk vitkål eller spetskål (ca 4 dl strimlad)
1 liten rödlök
4 tortilla eller tunnbröd
Gör så här:
Skölj quinoan och lägg i en kastrull med 2 dl vatten. Koka under lock cirka 15 minuter.
Förbered grönsakerna till serveringen: Skär paprika, sockerärter, vitkål och rödlök i tunna strimlor.
Blanda ägg, mandelmjöl, ost, ströbröd, lök, soja, curry och salt. Tillsätt quinoan och rör till en jämn smet. Blanda med mer ströbröd om smeten känns för lös. Forma till runda bollar.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek bollarna krispiga med fin färg, cirka 5 minuter.
Servera bollarna med grönsakerna och limeyoghurten i tortillabröd.