Recept: Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

Kultur och Nöje2016-04-23 08:00

500 g rödbetor

500 g potatis (mjölig sort)

1 tsk salt

2 krm nymalen svartpeppar

smör

rapsolja

100 g grovhackade, rostade valnötter

125 g ädelost av valfri sort

ev valnötsolja att ringla över

Gör så här:

Skala och riv rödbetor och potatis på den grova delen av rivjärnet.

Krama ut all vätska och lägg rivet i en bunke.

Krydda med salt och peppar.

Stek små rårakor i smör och olja på medelvärme tills de fått en fin yta på båda sidor, cirkaa fem minuter. Använd gärna två stekpannor...

Toppa rårakorna med nötter och smulad ädelost.

Ringla gärna över lite valnötsolja.

Servera genast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!