Recept: Renskav med pumpa och messmörssås

Kultur och Nöje2017-01-30 08:00

1/2 liten butternut pumpa eller morötter (1/2 liten pumpa motsvarar 2 morötter)

1 liten purjolök

2 paket renskav eller viltskav (à 240 g)

2 msk smör eller margarin

1 dl vatten

2 1/2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

3 msk messmör

salt och peppar

Till servering

potatis eller potatispuré

rårörda lingon

Gör så här:

Skala och skär pumpan eller morötterna i mindre bitar.

Ansa och skiva purjolöken.

Stek skavet i matfettet i en stekpanna eller gryta.

Lägg i grönsakerna och låt dem steka med. Tillsätt vatten, grädde, mjölk och messmör och låt det koka cirka fem minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med potatis eller potatispuré och rårörda lingon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!