2 förp renskav (à 240 g)
4 port pasta (gärna spirali)
1/2 purjolök
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk senap gärna dijon
1 msk soja
salt och peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här:
Tina skavet.
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Ansa och skiva purjolök och svamp.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Fräs purjolök och svamp i hälften av matfettet i en stekpanna. Lyft upp på en tallrik.
Stek hjortskav i resten av matfettet i omgångar. Blanda purjolök och svamp med skav.
Rör ner grädde, buljong, senap och soja, låt det småkoka cirka fem minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka persilja och blanda ner den.
Servera skavet med pastan.