Recept: Risonipaella

Kultur och Nöje2016-02-20 08:00

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

2 paprikor

4 kycklingben

1 paket chorizo, ca 240 gram

0,75 dl olivolja

1 paket saffran

1,5 msk paprikapulver

400 gram risoni

1 burk konserverade körsbärstomater

33 cl öl

5 dl hönsbuljong

1 förpackning stora vita bönor, ca 400 gram

salt och svartpeppar

färskpressad citronsaft

Gör så här:

Risonipaella: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka även chilin fint. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skär chorizon i tjocka slantar.

Hetta upp en stor gryta eller kastrull med oljan och bryn kycklingen. Tillsätt lök, vitlök samt chilipeppar och fräs tills löken är mjuk. Rör ner saffran, paprikapulver, chorizo samt paprika och stek under omrörning i någon minut. Häll i risoni, körsbärstomater, öl samt lite av buljongen och koka upp på medelvärme.

Låt paellan sjuda på svag värme tills risonin är mjuk och vätskan har kokat in, det tar cirka 20 minuter. Rör om ofta under hela koktiden och späd i omgångar med hönsbuljong efterhand som vätskan kokar in.

Låt bönorna rinna av i en sil och rör sedan ner dem när paellan har några minuter kvar att koka. Smaka av med salt, peppar och rikligt med citronsaft

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!