Recept: Rostad färskpotatis med halloumi och korianderdressing

Kultur och Nöje2016-06-30 08:00

800 g färskpotatis

1 msk rapsolja eller olivolja

2 tsk flingsalt

0,5 tsk svartpeppar

4 majskolvar

2 halloumi (à 200 g)

1 tsk olja att steka i

Korianderdressing

1 kruka koriander eller persilja

1 vitlöksklyfta, skivad

1 dl rapsolja eller olivolja

0,5 röd chili, hackad

1 msk pressad limesaft

1 tsk dijonsenap, salt och peppar

Till servering

1 burk svarta bönor (à 400 g), 2 avokador, 250 g jordgubbar, 70 g sallad eller andra gröna blad, 2 dl oliver, bröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisarna på mitten om de är stora. Vänd runt dem med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta mitt i ugnen cirka 25 minuter.

Låt majskolvarna rosta med de sista fem minuterna.

Förbered alla tillbehör: Skölj bönorna i kallt vatten, tärna avokadon och ansa jordgubbarna.

Häll upp alla tillbehör i olika skålar. Skiva halloumiosten. Stek den i lite olja precis före servering. Lägg det du gillar på din tallrik och ringla över dressingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!