800 g färskpotatis
1 msk rapsolja eller olivolja
2 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar
4 majskolvar
2 halloumi (à 200 g)
1 tsk olja att steka i
Korianderdressing
1 kruka koriander eller persilja
1 vitlöksklyfta, skivad
1 dl rapsolja eller olivolja
0,5 röd chili, hackad
1 msk pressad limesaft
1 tsk dijonsenap, salt och peppar
Till servering
1 burk svarta bönor (à 400 g), 2 avokador, 250 g jordgubbar, 70 g sallad eller andra gröna blad, 2 dl oliver, bröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisarna på mitten om de är stora. Vänd runt dem med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta mitt i ugnen cirka 25 minuter.
Låt majskolvarna rosta med de sista fem minuterna.
Förbered alla tillbehör: Skölj bönorna i kallt vatten, tärna avokadon och ansa jordgubbarna.
Häll upp alla tillbehör i olika skålar. Skiva halloumiosten. Stek den i lite olja precis före servering. Lägg det du gillar på din tallrik och ringla över dressingen.