18-20 bullar
Grunddeg
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
200 g gräddfil (10 procent)
1 g saffran
2 dl strösocker
1 tsk salt
ca 16 - 17 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
ca 1 dl riven kokos
Fyllning
150 g smör
4 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
Gör så här:
Grunddeg: Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll i lite av mjölkblandningen i bunken och blanda tills jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan och sedan gräddfil, saffran, socker och salt.
Tillsätt nästan allt mjöl, arbeta degen smidig. Låt jäsa i rumstemperatur ca 60 min.
Knåda den några minuter på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar (för 18-20 bullar) och kavla ut till en stor fyrkantig kaka.
Fyllning: Bred på smöret och strö över vaniljsockret och den hackade chokladen. Rulla ihop och dela i 18-20 (för 18-20 bullar) jämnstora bitar som läggs i bullformar. Jäs i ca 30 min.
Grunddeg: Pensla med uppvispat ägg, strö över kokos och grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 8-10 min!