Recept: Saffransdoftande mathavre med brysselkål

Kultur och Nöje2016-11-23 08:00

4 dl mathavre

0,5 msk olivolja

1 paket saffran

4 dl vatten

0,5 tärning grönsaksbuljong

300 g färska brysselkål

1 msk olivolja

1 rödlök, klyftad

1 röd chili, tunt strimlad

0,5 apelsin, pressad saft

salt och svartpeppar

Gör så här:

Fräs mathavre med olja och saffran i en kastrull tills allt är jämnt gult.

Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock cirka tio minuter.

Ansa och dela brysselkålen.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek brysselkålen, rödlök och chili.

Stek tills lök och brysselkål mjuknat något och fått lite färg.

Vänd ihop med mathavret och pressa över apelsinsaft. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Servera som ensamrätt med ett gott bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!