Sallad
1 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
2 msk citronsaft
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 rödlök
1 påse mangoldskott (à 65 g)
Pasta
4 port pasta fusilli
600 g laxfilé
2 tsk olja
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 g saffran
Gör så här:
Sallad: Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften.
Dela tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor.
Blanda fänkål, tomater, lök och mangoldskott.
Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär laxen i två bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna cirka tre minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Koka upp crème fraichen med saffranet i pastakastrullen, krydda med salt och peppar.
Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen.