Recept: Saffranspasta med lax och fänkål

Kultur och Nöje2016-06-04 08:00

Sallad

1 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)

2 msk citronsaft

1 ask körsbärstomater (à 250 g)

1 rödlök

1 påse mangoldskott (à 65 g)

Pasta

4 port pasta fusilli

600 g laxfilé

2 tsk olja

salt och peppar

2 dl crème fraiche

1 g saffran

Gör så här:

Sallad: Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften.

Dela tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor.

Blanda fänkål, tomater, lök och mangoldskott.

Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Skär laxen i två bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna cirka tre minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Koka upp crème fraichen med saffranet i pastakastrullen, krydda med salt och peppar.

Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!