Recept: Saffranssoppa med gremolata

Kultur och Nöje2016-12-27 08:00

1 gul lök, finhackad

200 g morötter, fintärnade

0.5 fänkål, fintärnad (150 g)

2 tsk olivolja

1 msk tomatpuré

0.5 g saffran

2 potatisar, tärnade (150 g)

1 dl torkade röda linser

1 liter grönsaksbuljong

2 dl grädde

salt och peppar

Gremolata

2 vitlöksklyftor

1 dl färsk persilja

1 citron, finrivet skal (endast det gula)

Gör så här:

Fräs lök, morötter och fänkål i olja i en kastrull.

Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs lite till.

Tillsätt potatis och linser och häll på buljongen. Låt sjuda tills linser och grönsaker är mjuka, cirka 15 min.

Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.

Finhacka vitlök och persilja. Blanda med rivet citronskal till en gremolata att toppa soppan med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!