1 gul lök, finhackad
200 g morötter, fintärnade
0.5 fänkål, fintärnad (150 g)
2 tsk olivolja
1 msk tomatpuré
0.5 g saffran
2 potatisar, tärnade (150 g)
1 dl torkade röda linser
1 liter grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt och peppar
Gremolata
2 vitlöksklyftor
1 dl färsk persilja
1 citron, finrivet skal (endast det gula)
Gör så här:
Fräs lök, morötter och fänkål i olja i en kastrull.
Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs lite till.
Tillsätt potatis och linser och häll på buljongen. Låt sjuda tills linser och grönsaker är mjuka, cirka 15 min.
Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.
Finhacka vitlök och persilja. Blanda med rivet citronskal till en gremolata att toppa soppan med.