1 färsk rödlök
2 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 förp kokta linser (à ca 380 g)
4 tomater
2 avokador
1 påse blandad sallad (à 150 g)
1 dl svarta oliver
2 mozzarella (à 125 g)
ca 120 g kallrökt eller lufttorkad skinka i skivor
Gör så här:
Skär löken i tunna skivor.
Blanda senapen med olivolja, flingsalt och svartpeppar i en stor skål.
Häll av och skölj linserna. Rör ner löken och linserna i dressingen.
Skär tomaterna i bitar. Blanda ner i skålen.
Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ut fruktköttet i bitar med en tesked.
Blanda ner avokado, sallad och oliver i skålen.
Bryt mozzarellan i bitar och strö över.
Toppa med skinkan och servera tillsammans med ett gott bröd.