600 benfri kotlett i bit
0,5 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1 ägg
800 g kall kokt potatis
1 msk smör, + 2 msk smör
1 tsk salt, + 1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
4 bitar strimlad rostad paprika
4 apelsin, skivor
2 msk kapris
Gör så här:
Skär köttet i fyra skivor. Banka ut dem till cirka 1 centimeter tjocklek.
Lägg mjöl och ströbröd på var sin tallrik. Vispa upp ägget på en tredje tallrik. Vänd köttet först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka cirka fem minuter.
Skala och skär potatisen i tärningar. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt.
Stek schnitzlarna i 2 msk smör i en stekpanna cirka fyra minuter på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg paprikastrimlorna i en ring på apelsinskivorna. Fördela kaprisen i mitten. Lägg en apelsinskiva på varje schnitzel och servera med potatisen.