Recept: Schnitzel med apelsin, paprika och kapris

Kultur och Nöje2017-01-10 08:00

600 benfri kotlett i bit

0,5 dl vetemjöl

1 dl ströbröd

1 ägg

800 g kall kokt potatis

1 msk smör, + 2 msk smör

1 tsk salt, + 1 tsk salt

1 krm svartpeppar, nymald

4 bitar strimlad rostad paprika

4 apelsin, skivor

2 msk kapris

Gör så här:

Skär köttet i fyra skivor. Banka ut dem till cirka 1 centimeter tjocklek.

Lägg mjöl och ströbröd på var sin tallrik. Vispa upp ägget på en tredje tallrik. Vänd köttet först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka cirka fem minuter.

Skala och skär potatisen i tärningar. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt.

Stek schnitzlarna i 2 msk smör i en stekpanna cirka fyra minuter på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

Lägg paprikastrimlorna i en ring på apelsinskivorna. Fördela kaprisen i mitten. Lägg en apelsinskiva på varje schnitzel och servera med potatisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!