Recept: Snabb fiskgratäng

Kultur och Nöje2016-06-17 08:00

400 g fisk, filé t ex sej, torsk eller hoki

100 g svamp, färsk. t ex champinjoner

2 dl prästost, riven

1 msk smör

1 dl vatten

1 st purjolök

3 msk dill, finklippt

0,5 st citron, pressad saft

2 dl créme fraiche, lätt

3 tsk dragon, torkad

1 krm vitpeppar

1 tsk salt

Tillbehör: Pressad potatis och gröna ärtor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Dela och skölj purjolöken och skär

i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.

Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över

dragon och dill. Salta och peppra.

Bred över creme fraiche och täck med ost.

Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20–25 minuter.

Serera med pressad potatis och gröna ärter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!