400 g fisk, filé t ex sej, torsk eller hoki
100 g svamp, färsk. t ex champinjoner
2 dl prästost, riven
1 msk smör
1 dl vatten
1 st purjolök
3 msk dill, finklippt
0,5 st citron, pressad saft
2 dl créme fraiche, lätt
3 tsk dragon, torkad
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
Tillbehör: Pressad potatis och gröna ärtor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela och skölj purjolöken och skär
i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.
Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över
dragon och dill. Salta och peppra.
Bred över creme fraiche och täck med ost.
Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20–25 minuter.
Serera med pressad potatis och gröna ärter.