4 port ris eller annat gryn
1 dl hackad gul lök
1 msk olja
1/2 tsk hel kummin
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
ca 500 g nötfärs
salt och peppar
1/2 kruka persilja
2 gula paprikor
2 dl crème fraiche
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn löken i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin några minuter tills löken börjar få färg.
Pressa i vitlök och rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och låt koka upp.
Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna. Lägg över den i grytan och låt koka cirka fem minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Servera gulaschen med ris, paprika och crème fraiche och strö över persilja.