Recept: Snabb gulasch

Kultur och Nöje2016-12-31 08:00

4 port ris eller annat gryn

1 dl hackad gul lök

1 msk olja

1/2 tsk hel kummin

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

400 g krossade tomater

ca 500 g nötfärs

salt och peppar

1/2 kruka persilja

2 gula paprikor

2 dl crème fraiche

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Bryn löken i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin några minuter tills löken börjar få färg.

Pressa i vitlök och rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och låt koka upp.

Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna. Lägg över den i grytan och låt koka cirka fem minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Hacka persiljan.

Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.

Servera gulaschen med ris, paprika och crème fraiche och strö över persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!