Recept: Snabb och smakrik gnocchi

Kultur och Nöje2016-06-29 08:00

500 g färsk gnocchi

200 g rimmat fläsk, ev lättrökt

1,5 dl gröna urkärnade oliver

3 dl grädde

3 dl hackad dill

1 msk svartpepparkorn

4 äggulor

Gör så här:

Sätt på en stor kastrull med saltat pastavatten.

Strimla fläsket och grovhacka oliverna.

Stek fläsket knaprigt i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

Låt grädden koka ihop något i en större kastrull samtidigt som gnocchin kokar enligt anvisning på förpackningen.

Häll av pastavattnet, häll ner gnocchin i grädden och dra från värmen.

Hacka dillen och mortla pepparkornen.

Vänd ner fläsk, oliver, äggulor, dill och peppar i gnocchin.

Rör om och smaka av med salt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!