Recept: Sockersaltad lax med dillstuvad potatis

Kultur och Nöje2016-03-04 08:00

Lax

600 g laxfilé

1 tsk strösocker

1 tsk salt

2 krm vitpeppar

2 msk olja

Potatis

900 g fast potatis

1/2 msk majsstärkelse

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1 ask färsk dill (à 20 g)

125 g rädisor

1 citron

1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Så här gör du

Lax: Skär bort skinnet från laxen och dela varje portionsbit på längden. Blanda socker, salt och peppar och gnugga in i laxen. Låt stå framme under tiden som resten av maten förbereds.

Potatis: Skala och skär potatisen i bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet.

Blanda majsstärkelse med grädde och mjölk i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och vänd ner den och potatisen.

Skiva rädisorna tunt och skär citronen i klyftor.

Torka av laxskivorna och stek dem snabbt i olja i en stekpanna på båda sidor.

Servera laxen med stuvad potatis, grönsaker och citronklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!