Lax
600 g laxfilé
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk olja
Potatis
900 g fast potatis
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 ask färsk dill (à 20 g)
125 g rädisor
1 citron
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Så här gör du
Lax: Skär bort skinnet från laxen och dela varje portionsbit på längden. Blanda socker, salt och peppar och gnugga in i laxen. Låt stå framme under tiden som resten av maten förbereds.
Potatis: Skala och skär potatisen i bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet.
Blanda majsstärkelse med grädde och mjölk i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och vänd ner den och potatisen.
Skiva rädisorna tunt och skär citronen i klyftor.
Torka av laxskivorna och stek dem snabbt i olja i en stekpanna på båda sidor.
Servera laxen med stuvad potatis, grönsaker och citronklyftor.