1 kg potatis
500 g fiskfilé
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
2 dl solroskärnor
4 msk rivet citronskal (2 citroner)
0,5 dl hackad färsk timjan
25 g smör
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl smaksatt crème fraiche, ex paprika & chili
Gör så här:
Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den mjuknat, cirka 20 minuter.
Dela fiskfiléerna i portionsbitar.
Blanda mjöl och salt på en tallrik.
Vispa sönder äggen i en skål.
Blanda solroskärnor, citronskal och timjan på en tallrik.
Vänd fiskbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen.
Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna och stek fiskbitarna i omgångar på medelstark värme tills paneringen blivit gyllenbrun. Salta och peppra.
Pressa potatisen i en potatispress och servera med en klick smaksatt crème fraiche.