Recept: Solrospanerad fiskfilé

Kultur och Nöje2016-05-17 08:00

1 kg potatis

500 g fiskfilé

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 ägg

2 dl solroskärnor

4 msk rivet citronskal (2 citroner)

0,5 dl hackad färsk timjan

25 g smör

2 msk olivolja

2 tsk flingsalt

0,5 tsk svartpeppar

2 dl smaksatt crème fraiche, ex paprika & chili

Gör så här:

Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den mjuknat, cirka 20 minuter.

Dela fiskfiléerna i portionsbitar.

Blanda mjöl och salt på en tallrik.

Vispa sönder äggen i en skål.

Blanda solroskärnor, citronskal och timjan på en tallrik.

Vänd fiskbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen.

Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna och stek fiskbitarna i omgångar på medelstark värme tills paneringen blivit gyllenbrun. Salta och peppra.

Pressa potatisen i en potatispress och servera med en klick smaksatt crème fraiche.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!