Recept: Sötpotatis- och kikärtsgryta med saffran

Kultur och Nöje2016-04-01 08:00

350 g tärnad sötpotatis

1 klyftad gul lök

1 msk olivolja

0,5 g saffran

2 krm kajennpeppar

3 dl vatten

800 g hela tomater, 2 burkar

2 grönsaksbuljongtärningar

0,5 tsk torkad timjan

400 g kikärtor, 1 burk

0,5 tärnad zucchini

0,5 tsk salt

Aioli:

2 ägg, endast gulan

1 tsk fransk senap

2 tsk vitvinsvinäger

2 dl neutral olja

1 pressad vitlöksklyfta

0,5 tsk salt

Gör så här:

Hetta upp en gryta eller kastrull med olja i. Stek sötpotatis, lök, saffran och kajennpeppar på medelvärme under omrörning.

Tillsätt vatten, tomater, buljongtärningar och timjan. Låt sjuda 25 minuter under lock.

Tillsätt kikärtor och zucchini och låt sjuda 5–8 minuter. Smaka ev av med mer salt.

Aioli: Vispa ihop äggulor, senap och vitvinsvinäger. Häll ner olja i en tunn stråle under vispning tills en tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt. Servera grytan med en klick aioli och bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!