Recept: Spenat och rödbetspaj

Kultur och Nöje2016-07-04 08:00

1 rulle färdig pajdeg (à 250 g)

1 liten rödlök

500 g förkokta rödbetor

1 förp kokta gröna linser (à 280 g)

200 g bladspenat

2 ägg

2 dl mjölk

1/2 tsk torkad rosmarin

150 g fetaost

1 msk olivolja

1 krm salt

1 krm peppar

Gör så här:

Förgrädda pajskalet enligt anvisning på förpackingen.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala, dela och finhacka löken. Skär rödbetorna i små bitar. Häll av och skölj linserna.

Fräs löken i olja i en stekpanna tills den mjuknar.

Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare några minuter.

Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatfräs, linser, salt och peppar.

Fyll pajskalet med rödbetsbitarna. Häll på fyllningen. Smula över fetaosten.

Ställ in i mitten av ugnen cirka 30 minuter, tills pajen har stannat och osten fått fin färg. Låt svalna något före servering.

Servera gärna pajen med en fräsch grönsallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!