1 rulle färdig pajdeg (à 250 g)
1 liten rödlök
500 g förkokta rödbetor
1 förp kokta gröna linser (à 280 g)
200 g bladspenat
2 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk torkad rosmarin
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
Förgrädda pajskalet enligt anvisning på förpackingen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala, dela och finhacka löken. Skär rödbetorna i små bitar. Häll av och skölj linserna.
Fräs löken i olja i en stekpanna tills den mjuknar.
Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare några minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatfräs, linser, salt och peppar.
Fyll pajskalet med rödbetsbitarna. Häll på fyllningen. Smula över fetaosten.
Ställ in i mitten av ugnen cirka 30 minuter, tills pajen har stannat och osten fått fin färg. Låt svalna något före servering.
Servera gärna pajen med en fräsch grönsallad.